Vakantiehuis Wilsum

Gastvrij Twente vanuit het buitenland:

Twente en de Duitse grensstreek, genoeg te doen.

Ons chalet staat op Wilsumer Berge, een vakantiepark met camping en grote zwemvijver met glijbaan. Dit park ligt op 15km over de grens in Duitsland en is makkelijk te bereiken vanaf bijvoorbeeld de autobaan A1.

Wij hebben gekozen voor dit park omdat je hier beschikt over een ruim perceel, ons chalet staat op een eigen plek van 320m2. Op het park is onder andere een gezellig restaurant, supermarkt, grote zwemvijver met zandstrand, nieuw klimbos en Nederlandstalige receptie. Lees verder op www.wilsumerberge.nl. Een buitenbad is op 3km afstand in de plaats Uelsen.

Er valt van alles te beleven in de grensstreek. Rust en cultuur genoeg. Kunst, galeries en musea in de historische binnenstad van Ootmarsum. Kastelen en historie in Denekamp en Nordhorn. Ballonvaren. Solex rit. Klimpark. Omdat we zelf hier geboren en getogen zijn, kunnen we je behulpzaam zijn bij je keuzes.

Twente staat bekend om de prachtige wandel en fietsroutes die er uitgezet zijn. Mooie voorbeelden zijn in Vasse het Dal van de Mosbeek, in Ootmarsum het Springendal en in Bad Bentheim de Gildehaus-Dinkelroute. Maar ook in Oldenzaal en omliggende plaatsen zijn er voldoende mogelijkheden om grensoverschrijdend te fietsen of te wandelen. In Duitsland is er overigens een fietsbus, waar je bij de halte, tegenover de camping, met je eigen fiets de bus kunt nemen. De mooiste wandel en fietsroutes hebben we al voor je geselecteerd.

Een kleine selectie:

Openluchtmuseum Ootmarsum

Museum Ton Schulten

Tierpark Nordhorn

Kasteel in kuuroord Bad Bentheim

Landgoed en kasteel Singraven in Denekamp

Sterrenwacht Cosmos in Lattrop

Grotere steden die een bezichtiging waard zijn; Münster, Oldenzaal

TIP VOOR DE MAAND APRIL 2018: MUSEUMWEEK!

Tal van musea te bewonderen, twee willen we extra aanstippen:

Wonderryck Twente. Ga op avontuur en verwonder je over de bijzondere collectie dieren in de Wonderkamers, bouw je eigen digitale bos in Funky Forest,  ontdek de natuur in 3D en geniet van de mooie museumtuin. Speciaal voor jong en oud.

Openluchtmuseum Ootmarsum.  Zaterdag 14 en zondag 15 april, tijdens het weekend van de Museumweek worden er rondleidingen gegeven en zijn er oude ambachten te zien, zoals spinnen, weven, kantklossen, smeden, klompen en manden maken. Dit weekend kun je ook zelf eens plaats nemen achter het weefgetouw.

Ook via Facebook houden we je op de hoogte van de meest actuele wetenswaardigheden omtrent de regio. Neem een kijkje voor het allerlaatste nieuws.

We verwelkomen je graag! 

Groet, Anneke Velthuis